everydaylife, motherhood, ontwikkeling en opvoeding, persoonlijk

wij zeiden…

vaarwel aan het ’tuutje’. 

Sinterklaas kreeg jammer genoeg niet de eer om een zak met gebruikte fopspenen te ontvangen vorig jaar. Isaura was vastbesloten om nog een jaartje te wachten en volgende keer misschien eens haar geliefde troost af te geven aan de goedheilig man.

Ik denk dat ik ook voor de papa mag spreken als ik zeg dat we al een tijdje met ons handen in het haar zaten wat betreft haar tuut. Wanneer is het moment daar om er komaf mee te maken zonder dat er een half trauma aan vast hangt (lees: huilbuien, slapeloze nachten , etc…)

Een ongelukkig toeval

Op een avond hier bij mij thuis merkte ik op dat het bolle gedeelte van haar tuut er toch maar wat vreemd uitzag. Dat Isaura vaak bijt op haar fopspeen, dat hadden we al meermaals opgemerkt maar deze keer was het ding toch wel gevaarlijk ver doorgebeten.

Dat het al avond was en er geen winkel meer op was , zorgde toch wel voor een lichte paniekaanval bij moeder. Soit, ik nam mezelf voor om er gewoon ‘korte metten’ mee te maken en het toeval wat te helpen door zelf het loshangende stukje van de fopspeen er volledig af te rukken.

En nu?

Dat het allemaal wel verbazend vlot verliep moet ik zeggen.  Ik legde Isaura uit dat haar tuut helemaal kapot is en we vanavond zonder zullen moeten slapen maar dat dat zeker zal lukken want ze is toch wel al een hele grote meid nu.

Sinds dat ‘ongelukkige toeval’ heeft Isaura nog maar weinig gevraagd naar haar tuut en als het dan eens ter sprake komt wanneer ze moe is of troost nodig heeft dan vertellen we nog eens het verhaal over de kapotte tuut en dat ze nu een grote meid is geworden die dat helemaal niet meer nodig heeft.  Gelukkig heeft ze nog altijd haar troetelbeertje die ze op zo’n momenten nog eens dicht bij haar kan nemen… 😉 


Q: HOE NAMEN JULLIE KINDJES AFSCHEID VAN HUN FOPSPEEN?

One Comments

  • Jessica

    9 maart 2019

    Dat ging vlot ?

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.