motherhood, ontwikkeling en opvoeding

week van de opvoeding.

Van 16 t.e.m. 21 mei is het de week van de opvoeding en dat met een thema om u tegen te zeggen:

13256467_1728516210698265_758217436241242826_n

 

Sinds ik mama ben geworden , heb ik constant het gevoel dat ik moet streven naar perfectie. De perfecte ouder, het perfecte gezin, de perfecte groeicurve, het perfecte kind. Alles wat niet liep zoals het hoort was een mokerslag in mijn gezicht. Ik voelde me al heel vaak een slechte mama/partner/ouder.

Vaak vergeet ik hierdoor ook wel eens tijd te maken voor mezelf en voor mijn relatie. Isaura zuigt zoveel aandacht naar zich toe dat ons (vooral het mijne dan) potteke geven gewoonweg leeg is. We zijn beiden nog onze weg aan het zoeken in het ouderschap dat we  vaak vergeten om gewoon eens te stoppen, diep adem te halen en eens een moment van rust in te lassen. Niet enkel fysiek maar ook innerlijk. In mijn hoofd stormt het vaak nog na een lastige dag op het werk of wanneer we weer eens gefrustreerd zijn na een paar slechte nachten.

Om mijn steentje bij te dragen aan de week van de opvoeding, zet ik voor jullie een aantal van mijn #zelfzorgmomentjes op een rij: 

1.Letterlijk eens diep ademhalen en een potje janken heeft hier al meer dan eens zijn vruchten afgeworpen (en vooral een dikke dankjewel aan al de schouders waarop ik al heb mogen uithuilen).

2. Praten , praten en nog eens praten. Het doet deugd om erkenning te krijgen, dat je niet alleen bent met je vragen, frustraties en onzekerheden.

3. Wanneer ik eens een dagje verlof neem, gaat Isaura soms wel naar de onthaalmoeder. De ideale gelegenheid om eens lang uit te slapen,  te ontbijten VOOR de middag – een warm bad te nemen, eindelijk eens verder te kunnen lezen in dat boek, jezelf eens deftig te schminken en om gewoonweg eens mega lui te zijn.

4. Eéntje waarvoor ik echt wel meer tijd moet maken: quality time met mijn wederhelft. Veel te weinig maak ik er tijd voor om gewoon eens gezellig een glaasje te drinken samen of iets te gaan eten. Het is zo belangrijk dat je ook tijd en zorg steekt in je relatie maar ik geef toe dat ik het vaak vergeet of er gewoon de fut niet meer voor heb.

5. Genieten van een glas wijn wanneer dochterlief in bed zit: ZA-LIG

 

Doe je ook mee? Post dan jouw zelfzorgmomentje op de facebookpagina van the gentlemom (KLIK HIER) en draag ook je steentje bij

->vergeet de hashtag  #gentlemomademtinademtuit niet te vermelden!

 

liefs,

 

Jelske

4 Comments

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.