musthaves, verzorging

voor ’t huidje.

Een babyvelletje is zo gevoelig en daarom vind ik het enorm belangrijk om er de nodige aandacht aan te besteden. In het begin had Isaura heel veel last van rode en ontstoken huidplooitjes, vooral ter hoogte van haar nekje. Een beetje melk die naar beneden sijpelde en een dag later begon het al te ontsteken, met vervelende geurtjes tot gevolg (voor velen vast heel herkenbaar).

Nu het wat warmer begint te worden, heeft ze last van zweetbubbeltjes. Daarnaast heeft ze af en toe ook nog eens een rode poep of luieruitslag. Des te belangrijker  dat je genoeg middelen in huis hebt om dat babyhuidje zo gezond mogelijk te houden.

Ikzelf heb niet echt een grote voorkeur of producten die ik echt niet goed vind werken. Zelf gebruik ik voornamelijk mustela of zwitsal. Die eerste was voor mij de meest evidente keuze. We gebruiken het heel vaak tijdens de verzorging op ’t werk en ik weet dat het zijn werk goed doet.

Voor de komst van Isaura sloeg ik dan ook een grote voorraad in:

image2-10

 

Ik moet toegeven dat ik er een paar maar weinig tot niet gebruik zoals de bad mousse (linksonder) en de eau de toilette. De toiletmelk zou ik ook wat meer mogen gebruiken want ik grijp maar al te graag naar de vochtige doekjes met meestal rode billen als gevolg (met de toiletmelk heeft ze dat probleem niet), oepsie.

Ondanks het feit dat ik hééél tevreden ben over mustela kan er echt niks tippen aan de fantastische geur van zwitsal. Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik zo’n doos (roze doos) opgestuurd met heel wat staaltjes waaronder een bodylotion van zwitsal. Elke dag (als ik het niet vergat) smeerde ik er mijn dikke buik mee in of kon ik minutenlang ruiken aan die flacon.

Mijn favorietjes die ik gebruik voor dochterlief (en mezelf :D):

image1-19

 

De huidolie vind ik echt een toppertje! Als je kindje wat last heeft van een droge huid kan ik ‘m echt aanraden. Af en toe doe ik ook eens een paar druppeltjes in haar badje of meng ik ‘m met de wasgel. Ook de bodylotion mag zeker niet onder doen voor die van mustela.

Als ik nu echt moet kiezen? Goh, puur op geur zou ik voor zwitsal gaan maar op vlak van werking zijn ze voor mij evenwaardig!

-> voor de rode/ontstoken uitslag in de huidplooitjes of een rode poep gebruikte ik gewoon talkpoeder of sudocrem (grijze potje met rode letters). Die laatste kan je gemakkelijk vinden bij kruidvat. 

Q: Wat gebruiken jullie voor je kleintje en waarom?

 

liefs,

 

Jelske

8 Comments

 • Elke

  7 juni 2016

  Ik gebruik voor Lio ook de ‘goeiemorgenhaartjes’ van Zwitsal. ’s Morgens op haar haartjes en ze ruikt heerlijk.

 • hanne

  7 juni 2016

  mijn kleine dame kan niet tegen de switzal producten. Mustela is beter maar hier is het vooral Louis widmer en Avene producten! geen lekkere geuren maar wel een gladgestreken kindje! 🙂

  zonnemelk van Louis widmer is trouwens echt een aanrader… wel een dure maar bon..

 • EsterDepret.be

  7 juni 2016

  Jules heeft atopische eczeem, en zijn huid reageert enorm slecht op Zwitsal. Zwitsal mag dan wel lekker ruiken, de samenstelling van hun producten zijn minder babyvriendelijk dan ze doen lijken.

  Als baby gebruikten we altijd Mustella voor de kinderen. Vanaf 12mnd gebruiken we Neutral (kan je kopen in’t Kruidvat). Zonder parfum of synthetische geurstoffen, zonder parabenen en zonder chemische schuimmakers. Zeker een aanrader!

 • Maid Marion

  7 juni 2016

  Hmm, ik heb ook alleen maar negatieve dingen gehoord over Zwitsal wat hun samenstelling betreft. Veel chemische rommel en dat hou ik liever ver weg van Eppo zijn vel, al heeft hij niet eens een probleemhuid. De Mustela toiletmelk heb ik wel voor de eventuele “plakkak” aan zijn billetjes :p maar ik gebruik eigenlijk enkel de Cheeky Wipes, wasbare natte doekjes. En als wasgel gebruik ik ofwel Naïf (vrij van schadelijke producten en van Nederlandse makelij) of Rituals, die hebben een superfijne aparte babylijn!

 • zebrazonderstrepen

  8 juni 2016

  Galenco is mijn favoriet. Mustela is ook beter als Zwitsal.

 • jelskedouma

  8 juni 2016

  Goh, ik ga ervan uit dat ze (zeker gezien ze al zo lang bestaan) wel hun werk doen, moest het zo slecht zijn was er toch al iets aan gedaan ? (Of ben ik te goedgelovig ??) en waar zitten er trouwens geen kankerverwekkende stoffen (of andere ) meer in tegenwoordig….

 • EsterDepret.be

  8 juni 2016

  Haha, nee versta’k wel.
  ‘T Gaat mij ook niet persé over de kankerverwekkende stoffen hoor. ‘T was vooral de reactie van Jules’ huid die een eyeopener was. Als ik hem 1x was met Zwitsal, ist gegarandeerd prijs. Rode, droge, trekkerige huid. Gebruik ik het langdurig, dan ligt zijn huid tot bloedens toe open. Nu gebruiken we Neutral, en zijn eczeem is volledig weg! (Zonder verdere zalf of medicatie)

  Als Isaura er geen huidreactie op doet, des te beter natuurlijk dat ze ervan gespaard blijft :). Maar hier was het verdict van de dermatoloog duidelijk ‘blijf weg van de Zwitsal.’

 • jelskedouma

  8 juni 2016

  Aha! En amai niet plezant geweest int begin wrs?, mr ga me wel eens wat beter informeren allesinds. Isaura heeft niet zo een gevoelig velleke op wat roodheid of droge plekken na. Maar vraag me ergens wel af of Zwitsal dan wel dermatoligsch getest is of wie/wat beslist dat dergelijk product goed is voor een baby. Als ouder ga je er toch wel beetje vanuit dat dergelijk product wel geschikt is zonder dat je de achterkant vn de flacon moet zitten ontleden

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.