lezen, papa

Vaderdag 1.0

Joepie! Zondag was het ein-de-lijk van dat: Gio’s allereerste vaderdag! Ik geef toe dat mijn enthousiasme ietsje pietsje groter was dan dat van hem maar goed.

Na mijn vroegdienst stond ik te popelen om mijn cadeau in Isaura’s handjes te duwen (ookal snapt ze nog langs geen kanten wat vaderdag is) en zoals het hoort 10 000 foto’s te nemen.

Naast het leuke kaartje die ik zelf had gemaakt (kan je HIER vinden) , vond ik op bol.com het leuke boek ‘pap, vertel eens’. Het is , zoals de cover het zelf al zegt, een give & get back boek. Het bevat leuke vragen en pagina’s voor foto’s zodat je na een aantal jaren een boek vol herinneringen hebt die je dan bijvoorbeeld aan je kind kan geven wanneer ze het huis uit gaan.

image1-22

De schrijfster van het boek (Elma van Vliet) kreeg een tijd terug te horen dat haar mama niet meer lang te leven had.  Hierdoor realiseerde ze zich dat ze nog zoveel te vragen had aan haar moeder waardoor dit haar inspiratie werd om het boek ‘mam, vertel eens‘ te schrijven. Zo ging de bal dus aan het rollen en kwam er, door het immense succes van het eerste boek,  al snel een vervolg voor de papa’s.

Ik vind het net zoals zij zelf ook aangeeft, heel belangrijk om momenten vast te leggen. We zijn zo druk bezig en leven in een maatschappij waarin we moeten presteren en geen tijd meer maken om stil te staan bij de dingen die echt belangrijk zijn. Via dit boek maak je als het ware een soort van familiedocument met heel wat kostbare herinneringen.

Ik hoop natuurlijk dat het niet in een vergeten lade zal belanden en dat mijn man er ook effectief de tijd in zal stoppen om af en toe eens een vraag in het boek te beantwoorden. Ik kijk al uit naar het resultaat (of eigenlijk ook niet, want dat wil dan zeggen dat we écht oud aan het worden zijn hihi).

Ben je benieuwd naar de andere boeken dan kan je ze allemaal HIER vinden.

Q: wat gaven jullie aan de papa’s voor vaderdag?

 

liefs,

 

Jelske

One Comments

  • Nicole Orriëns

    14 juni 2016

    Bij ons is Vaderdag a.s. zondag pas. Ik ga een boek geven.

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.