baby, musthaves, Spelen

smart games: bunny boo

Is the rabbit in, on or behind the box?

Voor haar tweede verjaardag kreeg Isaura  van haar oma het spel ‘bunny boo van smart games‘ . Als ik google mag geloven dan kreeg het spel al verschillende awards dus ik was meer dan benieuwd om het met haar eens uit te testen.

Het spel is vrij eenvoudig. Je hebt een aantal vormen, een konijn en een bijhorend pakket met kaartjes (met een variërende moeilijkheidsgraad). Aan de hand van die laatste is het de bedoeling dat je hetzelfde maakt als er op het kaartje staat. Simpel voor mezelf natuurlijk maar bij een peuter komt er toch wat meer denkwerk aan te pas.

Om Isaura wat op weg te helpen, toon ik haar een voorbeeldje en zoals het beschreven staat in de speluitleg leg ik haar uit dat je soms eens wat verder moet staan of dat ze eens op haar hurken moet gaan zitten om goed te kijken of haar creatie wel zeker hetzelfde is als op het kaartje.

De bedoeling is dat je peuter al spelende een object in de ruimte kan situeren : op, onder, boven , tussen… De begrippen zijn op haar leeftijd nog te complex maar via dit spel leg je ze eigenlijk heel simpel uit. Bij iedere juiste constructie die ze maakt , volgt er natuurlijk een applaus van moeder. Fier dat ze dan is…

 

 


Q: ZIJN JULLIE BEKEND MET SMART GAMES OF ANDERE EDUCATIEVE SPELLETJES VOOR PEUTERS/KLEUTERS? IK HOOR HET GRAAG!

2 Comments

  • Dorien

    28 mei 2018

    Ik werk in een kleine, onafhankelijke speelgoedwinkel, dus deze klinkt mij wel bekend in de oren. (Haha!) Leuk om het nog eens in actie te zien, en vooral fijn dat ze plezier heeft in het spelen.

  • Jelske

    16 augustus 2018

    Haha super en top speelgoed !

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.