baby, happymoments, musthaves, ontwikkeling en opvoeding, opinie, Spelen

sinterklaas kapoentje..

Een dikke week geleden hoorde ik het voor het eerst: Isaura die op de achterbank van de auto ‘sinterklaas kapoentje’ zong. Het eerste jaar dat ze echt wordt meegezogen in de magie van 6 december.

Dag sinterklaasje

Om haar volledig onder te dompelen in de magie van Sinterklaas, mocht ze kijken naar het programma waar ik als kleine meisje rond begin december steeds naar uitkeek: ‘ dag sinterklaas’. Met een dekentje in de zetel beleefde ze alle avonturen van Bart, sint en piet mee. Het roept heel wat leuke herinneringen op.

Al was er wel één aflevering bij die me toch moeilijk ligt. Een tijdje geleden ontketende zich een heuse zwarte pieten discussie en het gevolg daarvan betreur ik nog steeds. Tijdens die aflevering wordt net aan de kindjes uitgelegd waar zwarte piet zijn kleurtje vandaan heeft, een onschuldige betekenis en die betekenis geef ik ook mee aan Isaura. Zwarte piet is zwart omdat hij door de schoorsteen kruipt en daar laat ik het bij, niet meer of minder. Punt. 

Gooi wat in mijn schoentje

Isaura mocht weliswaar wat vroeger haar schoentje zetten dan de avond voor 6 december met de simpele uitleg dat er hier thuis op een schooldag echt geen tijd voor is ’s morgens. Het weekend ervoor mocht ze genieten van een uitgebreid sint ontbijt met klaaskoeken en warme chocomelk om daarna al het leuke speelgoed uit te testen die de Sint had meegebracht (al moet ik zeggen dat de chocolade populairder was dan al de rest 😉 ). 

——————————————————————————————————————–

Wat bracht de Sint bij jullie thuis? 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.