ontwikkeling en opvoeding

potjestraining: hoe gaat het nu.

In 2 (hier & hier) blogberichten heb ik het potjesgegeven al eens aangekaart maar vorige week was het dan eindelijk zover: we moesten en zouden eraan beginnen want de eerste schooldag kwam nu wel heel erg dichtbij. Hoe we ’t allemaal hebben aangepakt en of we al enig resultaat hebben geboekt? Lees dan zeker verder folks! 

 

 

Ik las al verschillende methodes op het internet om je kindje zo snel mogelijk zindelijk te maken, een beetje teveel naar mijn goesting want ik besloot het toch maar te doen op mijn eigen manier of toch de methode die voor Isaura het beste resultaat zou opleveren.

Een beetje hard maar vanaf de eerste dag dat we eraan begonnen , werden de pampers geëlimineerd. Pampers zijn voor baby’s en Isaura is een grote meid dus is het te doen met een onderbroekje. Iedere keer ze op het potje ging zitten , beloonde ik haar met een groot applaus. Ik zong niet zo rijmende, zelfverzonnen potjesliedjes of las een boekje voor om de aandacht van het ‘moeten’ plassen even af te leiden. Een effectieve plas werd dan weer beloond met een stukje chocolade. I know, niet de meeste gezonde beloning maar fuck it: IT WORKED!

 

 

 

Na 2 dagen werd ik lichtjes gefrustreerd door mijn groeiende wasmand vol pisbroeken maar hard work pays off want op dag 3 maakte ze de klik en is ze zowel dag als nacht droog. Ook de gevreesde kakabroeken bleven uit en ik merkte zelfs dat de grote boodschap een pak vlotter ging dan in de pamper. Hoera!

Ook op uitstapjes of tijdens lange autoritten blijft de pamper weg. Het reispotje dat ik een tijdje geleden heb aangeschaft , is er ideaal voor. Isaura gaat nog niet met een brilverkleiner op een groot toilet dus nemen we het potje mee als we weg gaan en tot nu toe lukt dit echt heel erg goed! Laat die eerste , droge schooldag dus maar komen 😉 .

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.