motherhood, ontwikkeling en opvoeding

Peuterperikelen

Jawel, ’t is hier af en toe al eens van een krijsende peuter die haar zin niet krijgt of met een grijns op het gezicht gezellig ploetert met de handjes in de poes z’n drinkbak (ofcourse nadat ik zeker 10x ‘neen Isaura, dat mag niet’ heb gezegd).


Die nieuwe en vooral ietwat onbekende fase zorgt ervoor dat we opnieuw wat zoekende zijn. Ik weet niet altijd hoe te reageren wanneer ze met een big smile op het gezicht weer eens iets doet wat niet mag en ik moet dan zo hard mijn best doen om serieus te blijven he! Af en toe moeten de hoofden hier al eens worden omgedraaid om ons strenge gezicht weer op te zetten (meestal een dikke fail).

Of sinds kort heeft ze de leuke gewoonte om eten te weigeren (en natuurlijk enkel bij mama en papa he), uit haar mond te halen en ermee begint te schilderen. Madame wil ook graag dat het eten wordt gegeven. Een lepel in haar hand stoppen, zorgt voor een instant krijsende peuter en een moeder die de met broccolipuree besmeurde handdoek dan maar in de ring gooit, plezant.

Toegegeven: ik vind deze fase eigenlijk best wel leuk. Ze begint bepaalde spelletjes zoals puzzelen te snappen wat voor heel wat meer interactie zorgt tijdens het spelen. Dat die fase gepaard gaat met het vormen van een eigen karakter en vooral een eigen willetje, nemen we er maar al te graag bij. 😉

 

One Comments

  • Vlijtig Liesje

    15 februari 2017

    Ze ziet er zo snoeperig en lief uit dat ik me bijna niet kan voorstellen dat ze ooit dwars is : )

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.