herfst en winter, op stap, zomer

op stap: voor het eerst naar de film met ‘winnie de poeh & Janneman Robinson’

“Doing nothing often leads to the very best kind of something.” Eén van de vele quotes die terugkomt in de nieuwe winnie the poeh film die zondag in première ging bij kinepolis. Wij waren van de partij en dit was ook de eerste keer dat Isaura een film ging kijken op het grote scherm. Was ie de moeite of…

De film begint ietwat donker ,zwaarbeladen en het duurde even vooraleer er echt wat meer vaart kwam in het verhaal. De kleine Janneman Robinson groeit op en laat zijn vriendjes uit het Honderd bunderbos achter zich. De link met het “echte” leven is duidelijk merkbaar: werken, werken en nog eens werken. Geen tijd voor plezier en alles moet snel gaan. Genieten van de dingen wordt vergeten. De live action versies van de schattige hoofdfiguurtjes waren even wennen voor mij en ik ben eerlijk als ik zeg dat die malle ouwe beer er niet meer zo knuffelachtig uitzag als in de nostaligische tekenfilms uit mijn kindertijd (maar dat is dan weer mijn persoonlijke menig hé).

Het eerste zinnetje uit bovenstaande alinea zorgde er ook voor dat we de film helaas niet helemaal hebben kunnen uitkijken. Voor Isaura was het allemaal wat moeilijk volgen en ook werd haar aandacht vrij snel afgeleid. Ikzelf zou ‘m aanraden voor kinderen ouder dan 10.

Kinepolis zorgde trouwens ook voor heel wat leuke animatie voordat de film begon: een springkasteel, goodies voor de kindjes, een groot twister spel of je kon een leuke tekening kleuren. Wat ik helaas een beetje over het hoofd had gezien was het startuur van de film – de animatie startte pas toen we aankwamen en niet de film zelf- waardoor we een uurtje te vroeg waren en de kindjes al vrij lang aanwezig waren in de cinéma (in het vervolg beter de website uitpluizen Jelske) .

Een paar dagen later kreeg ik nog een superleuke goodiebag opgestuurd, met dank aan Walkie Talkie.  Isaura kan ‘m pas vrijdag openmaken maar ik piepte toch al stiekem eens in het zakje!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.