op stap, zomer

op stap in de zomer: pairi daiza

’t Is vakantie! Nu de opvang gesloten is en Isaura 4 weken lang thuis is, zoeken we geregeld naar leuke uitstapjes die we kunnen doen. Met dit tropische zweetsnorweer blijven we spijtig genoeg liever binnen maar als het wat frisser is dan is een uitstapje naar ‘pairi daiza’ zeker aan te raden.

 

 

Voor mezelf is het toch wel één van de mooiere dierenparken (en in ons Belgenland misschien wel, althans voor mij toch, het mooiste) die ik al heb bezocht. Vorig jaar zijn we er al eens geweest maar toen was het weer zoals het deze week is: niet te doen om er rond te kuieren met een baby van anderhalf. Deze keer was het er een aangename 25/26 graden en toch al wat meer doenbaar om er een uurtje voor in de auto te gaan zitten.

Waarom net dit dierenpark? 

Het is er echt enorm groot waardoor je met gemak er een hele dag kan rondlopen. De paden zijn er goed berijdbaar met een kinderwagen, wat ook echt wel een must is maar daarom niet meteen een evidentie en simpelweg omdat de kinderen er zich rot hebben geamuseerd.  Isaura was vooral helemaal onder de indruk van het gedeelte waar je je even onder zee waant: honderden verschillende vissen, een gigantische schildpad en tal van andere waterdiertjes.

 

Het park zorgt er ook echt wel voor dat de mensen blijven komen door met tal van nieuwigheden over de boeg te komen. Zo is er momenteel een dino expositie waar je de prehistorische beesten kan bewonderen tussen het groen of je kan er gaan snuisteren tussen de archeologische vondsten in één van de hutjes. Daarnaast werken ze aan een groot project (uitbreiding van het park) met tal van nieuwigheden. Ze focussen zich ook op het behoud van beschermde diersoorten en maken de bezoekers hier ook van bewust (zoals bijvoorbeeld de spix’ ara’s die je kan bewonderen net bij de ingang van het park). Dat kunnen we toch alleen maar aanmoedigen , niet?

 

Als ik dan toch een puntje van kritiek mag geven dan was het toch wel het bezoek aan de ringstaartmaki’s. Ze lopen er vrij rond en je kan er als bezoeker helpen met voederen en af en toe heb je het “geluk” dat er eentje op je schouder springt. Nu was er echt wel een drukte van jewelste bij die beestjes en ik kon nergens een verzorger bespeuren terwijl kinderen de beestjes aan het opjutten waren, trokken aan de staart of ze hardhandig probeerden vast te houden om een foto te nemen. Isaura was net nog een restje van haar ijsje aan het eten toen een beestje het boeltje uit haar handen trok, waarop een norse oude dame het beest bij z’n nekvel greep en me in het Frans begon te verwijten. Soit, ik en mijn vrienden vond het toch maar een vreemde boel en zijn dan maar vertrokken. Niet zo leuk dus maar goed…

 

Voor de rest raad ik het park zeker aan, de moeite waard om er een bezoekje te brengen, maar dan misschien niet meer aan de ringstaartmaki’s  😉

3 Comments

 • Stefanie

  27 juli 2018

  Bedankt voor de tip! Wij zijn ook steeds op zoek naar leuke uitstapjes met een 2-jarige.

 • nicole orriens

  3 augustus 2018

  Ik had nog niet eerder van dit dierenpark gehoord, maar het klinkt goed zeg en de foto’s zien er mooi uit!

 • Jelske

  16 augustus 2018

  Grg gedaan ! Hier zijn vooral de zee en dierenparken een favorietje

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.