op stap, zomer

op stap in de zomer: met de boot naar Vlissingen

 

Bootje ga je varen, varen over zee?
Mag ik dan misschien
Een keertje met je mee?
Varen over golven
Heel ver van huis
Als ik moe van’t varen ben
Dan breng je mij weer thuis!

Op zoek naar een leuke en budgetvriendelijke uitstap? Wij maakten onze picknick en reden met de auto richting Breskens om daar met de veerboot te varen naar Vlissingen.

Je parkeert er vlakbij op de gratis parking ‘het veerplein’. Eventjes aanschuiven aan de kassa en dan konden we de boot op voor een tocht van ongeveer 25 minuutjes naar de overkant. Wandelen, culturele bezienswaardigheden, kuieren en ijses eten: CHECK.  ’t Was er voor de tijd van het jaar eigenlijk wel vrij rustig en je kon er op het gemak wandelen op de zeepromenade. In het stadje zelf waren er genoeg mogelijkheden om een hapje te eten en iets te drinken. Zeker een aanrader om te doen met het gezin!

Isaura vond het echt geweldig , in tegenstelling tot mezelf die na een kwartier toch wel een beetje zeeziek begon te worden (Voor diegene die echt geen fan zijn van varen: je kan er ook perfect met de auto naartoe via de westerscheldetunnel).  Vanaf het moment dat we afstapten wou ze alweer terug de boot op om te turen naar de golven en de grote vrachtschepen die er passeerden.

 

 

 

 

One Comments

  • orriens nicole

    14 augustus 2018

    Dit lijkt me een heel leuk uitstapje! En ook bijzonder, want varen doe je niet iedere dag natuurlijk.

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.