happymoments, motherhood, ontwikkeling en opvoeding

op naar een nieuwe mijlpaal!

Terwijl de meesten van jullie met volle goesting hun vakantie zijn begonnen (of nog aan het uitkijken zijn naar die paar weekjes welverdiende rust), is het hier aftellen naar een nieuw hoofdstuk in Isaura’s leven: de eerste schooldag.

Man, het gaat echt zo snel! Het cliché zinnetje onder ouders, maar het is zo hard waar. Ik wil soms afremmen en meer genieten van het feit dat ze nog zo klein is maar anderzijds is het enorm spannend om uit te kijken naar alle nieuwe stappen die ze zet. De eerste schooldag in de kleuterklas is er ééntje van.

We hebben geluk dat de school waar ze naartoe gaat recht tegenover de opvang is (en ook wel een beetje geluk dat mijn mama er les geeft). Het leuke is dat er al een aantal bekende gezichtjes tussen zullen zitten op haar eerste dagje in de klas. Wanneer ik ze ophaal van de opvang volgt steevast hetzelfde zinnetje: “mama, kindjes kijken?”. Het gebeurt vaak dat ik ze ophaal rond het einde van een schooldag en dan wil ze maar al te graag gaan kijken naar de spelende kindjes of zoekt ze naar oma tussen al dat kleine geweld. Stiekem ben ik wel een beetje bang dat ze daar wat verloren zal lopen want in mijn ogen is ze nog altijd dat kleine baby’tje die ik bijna 3 jaar geleden in mijn armen mocht nemen.

Omdat hetafgelopen jaar enorm hectisch is geweest, heb ik het gevoel dat ik het hele schoolgegeven wat heb gemist of naar de achtergrond heb geschoven. Nu we bijna midden juli zijn, komt het plots wel allemaal heel erg dichtbij en begint het stilletjes aan binnen te sijpelen dat het bijna zover is.  In de zin van: “shit, ik heb eigenlijk de tijd nog niet genomen om deftig de schoolbrochure te lezen”. Al ben ik er rotsvast van overtuigd dat we de juiste schoolkeuze hebben gemaakt. Daarnaast ook wel SHIT want de potjestraining mogen we nu echt wel niet langer meer uitstellen.

De laatste weken in de opvang zijn aangebroken en dat doet me er ook aan denken dat ik een leuke traktatie wil voorzien op haar laatste dag. Bij deze doe ik beroep op jullie creativiteit dus als jullie leuke ideetjes hebben voor een afscheidsgeschenkje: SHOOT!

 

2 Comments

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.