ontwikkeling en opvoeding

op naar de 3de kleuterklas!

Amai! De volgende zin heb ik waarschijnlijk al vele malen gebruikt in mijn blogberichten maar: ‘de tijd vliegt gasten!!’ Nog een paar weken en Isaura begint aan haar laatste jaar in de kleuterklas. Nog een jaartje en dan hebben we geen kleuter meer in huis. Zotjes.

Ik ben 5 en ik…

heb een duidelijke eigen wil. Dat Isaura de koppigheid van haar mama heeft geërfd is niet gelogen. Als het in haar kopke zit dan krijg je ’t er niet makkelijk uit. Ook in de kleerkast heb ik het niet altijd meer voor het zeggen al heeft ze wel een goeie smaak moet ik toegeven 😉 .

ben niet op mijn mondje gevallen. 5 jaar en ze praat mij al onder tafel of ik moet me soms wel eens inhouden om niet in de lach te schieten met haar uitspraken terwijl ik probeer mijn ‘strenge mama’ gezicht op te zetten. Met haar wijzende vingertje en gevatte humor speelt ze maar al te graag de baas in huis.

heb geen geduld. Alles moet direct en nu gebeuren. Wachten is lastig en alles duurt veel te lang (al zal dat weinige tijdsbesef op haar leeftijd er ook wel mee te maken hebben ^^ ) .

stel iedere dag 10000 ‘waarom’ vragen. Om gek van te worden maar ook best wel grappig hoe ik me in bochten wring om toch een weer een interessant antwoord te verzinnen op elke nieuwe ‘waarom’. Met een ‘omdat dat zo is’ kom ik er helaas niet van onderuit. gadverdamme.

heb alles gehoord. Vooral datgene ze NIET mag horen. Of mijn kind af en toe een scheldwoord uitbraakt ? GUILTY mama over here. Onlangs liep ze trouwens met een washand achter een dikke bromvlieg aan met de woorden: ‘miljaarde vorte kutvliegen’. Ja sorry, not sorry eigenlijk.

ben zot van boeken en letters. Isaura ontwikkelt zich op motorisch vlak wel ok maar het is geen durver. Fietsen zonder steunwielen zit er nog niet in maar op het speelplein durft ze al eens wat meer haar grenzen te verleggen. Maar alles met woorden en letters trekt enorm haar aandacht. Als ze ergens een woordje ziet , probeert ze herkenbare letters eruit te halen of zelfs al nieuwe woordjes te vormen.

plak nog steeds als een sticker aan mama. Ik zou heel graag zeggen dat ik me daar niet aan erger maar Isaura plakt soms letterlijk een hele dag aan mij. Ik ben nu eenmaal een mama die nood heeft aan ademruimte. Som kan ze daar goed mee overweg, andere keren wat minder. Dat ze graag knuffelt, daar zal ik dan weer nooit over klagen. Dat zijn onze geluksmomentjes samen .

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.