motherhood, persoonlijk

mothers need time-outs too.

Vermoeiend. Het woord dat de voorbije weken netjes samenvat. Ik weet eigenlijk niet hoe ik me door de drukte heen heb gesleept, ik weet het echt niet. Mocht ik eventjes een pauze kunnen nemen in het hele moederschapsgedoe dan smeet ik mijn pauzekaart vandaag ,met veel drama, op tafel. 

Windpokken, hectische dagen op het werk, ziekenhuisopname, stilzwijgende partners en gebroken nachten. Als het allemaal in de soep draait dan nog liefst alles ineens. ’t Is zo’n periode waar niks lijkt te lukken en alles fout gaat.  Het meeste van de hierboven opgesomde doet me eigenlijk niet meteen wankelen maar de gebroken nachten zijn een bitch.

Ik heb eigenlijk nog niet veel te klagen gehad. Isaura sliep door vanaf een maand of 3 en voor eventjes leek het alsof niets daar nog iets aan zou kunnen veranderen. Was ik even een naïeve trien geweest ja. Sinds ze last begon te krijgen van diarree is het hier niet meer van ‘slapen als een roosje’.  Steevast beslist Isaura om ons te wekken rond een uur of 2/3 (en vaak ook wat vroeger) met haar krijsorkest. Plezant en geloof me: we tried it aaaaallllll. Een halfuurtje laten huilen, fopspeen geven en weer vertrekken, in slaap proberen te sussen,nog wat melk geven, pamper/koorts checken, bij ons in bed nemen…. GEEN KLOOT van al die zaken lijkt te werken.

’t Zijn misschien tanden? Een sprongetje? Ziekenhuistrauma? Nachtmerries? Krampen? Waarom zijn baby’s gewoonweg zo hulpeloos!? Waarom moet het jaren duren vooraleer een kind kan zeggen wat er scheelt?

Ik gooi dus eventjes mijn pauzekaart in de ring , zo voor een uurtje of 2 vooraleer ik weer al mijn moederlijke moed bijeen moet rapen (na een paar glazen bubbels ofcourse), mijn harnas aantrek en gewapend met een doos vol alsjeblieft-baby-slaap-nu-toch-gewoon-trucjes de zoveelste slapeloze nacht tegemoet ga. 

2 Comments

 • johannaowlette

  22 september 2016

  Vermoeidheid is zo slopend en eens je even weer hebt mogen doorslapen, is het nog zo moeilijk he. Ik heb er ook ervaring mee 😉

  als dit je kan troosten;

  The days (or nights) are long, but the years are short.
  johannaowlette onlangs geplaatst…BoulevartMy Profile

 • Vlijtig Liesje

  23 september 2016

  Groot gelijk! Rust maar lekker uit.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…En ik was nog niet eens maismoe!My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.