baby, lezen, musthaves

mijn favoriete voorleesboeken

‘Boekje kijken, boekje kijken! ‘T is een zinnetje dat hier dagelijks met veel enthousiasme wordt uitgesproken. Isaura’s interesse in prentenboeken is altijd zeer groot geweest. Soms wil ze het ene na het andere prentenboek samen bekijken en andere keren wil ze hetzelfde boekje wel 10x na elkaar doorbladeren. 

Prentenboeken zijn hier prominent aanwezig en ik herinner me dat ik als kind (en nu nog steeds) ook altijd met mijn neus in de boeken zat om weg te dromen bij de vele sprookjes, fantasieverhalen of zoals nu de spannende thrillers.

Ik ben altijd al een fan geweest van prentenboeken met mooie illustraties en af en toe ga ik ook op zoek naar “speciallekes‘ om toe te voegen aan de collectie van dochterlief.

Isaura houdt ervan om samen te kijken of te luisteren naar een verhaal dat ik voorlees. Dat laatste zou eigenlijk wel wat meer mogen maar bij het slapengaan een verhaal voorlezen , eindigt meestal in een overenthousiaste peuter die dan helemaal niet meer wil slapen. Dus als er voorgelezen wordt dan is het vaak overdag.

Enkele van mijn favorietjes wil ik dan ook heel graag met jullie delen.

Het eerste boek is ‘de kleine walvis in de winter’, een magnifiek prentenboek (het vervolg op ‘de kleine walvis’) over Boy. Boy redde ooit een kleine walvis die hem in het tweede boek helpt om zijn vader te zoeken op zee. Ik hou vooral van de mooie , geschilderde prenten en de vele details. Echt ééntje om in je collectie te hebben.

 

Het tweede boek is dan weer heel minimalistisch wat betreft illustraties maar daarom niet minder mooi.Het klassieke sprookje ‘sneeuwwitje‘ werd door Xavier Deneux in een modern maar doch speels jasje gestoken. Zeker ook de moeite waard om aan te kopen. Het boekje is ook heel stevig en kan wel tegen een stootje .

 

Het derde en laatste boek, ‘Floddertje‘ is al niet meer zo nieuw maar de illustraties herkent iedereen. Het boek is van Annie M.G. Schmidt met tekeningen van Fiep Westendorp (die iedereen kent door Jip en Janneke’). Het boek gaat over een meisje genaamd Floddertje , die een beetje vies en vuil is net zoals haar hondje smeerkees. In het boek zijn een aantal korte voorleesverhaaltjes gebundeld.

 

 


Wat zijn jullie favoriete prenten -of voorleesboeken voor de kinderen? 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.