feest, ontwikkeling en opvoeding

Lang zal ze leven…

Reeds een paar weken voor haar verjaardag is het liedje begonnen en dat mogen jullie gerust letterlijk nemen. We spreken toch zeker over een 6-tal dagen per week waarbij mijn geliefde peuter tot vervelens toe ‘lang zal ze leven’ wou zingen. Het liefst in een kringetje en het liefst ook nog eens zoveel mogelijk.

 

 

Feest

Dat ze het concept ‘verjaardag’ begon te snappen is me ondertussen nu wel duidelijk geworden. Dat ze nog moet leren dat het niet iedere dag haar verjaardag is, da ’s een ander paar mouwen. Met 3 feestjes (op school , bij mama en bij papa) die de revue zijn gepasseerd is het natuurlijk wel moeilijk omdat te verduidelijken hé. 

Ben ik te erg als ik het een voordeel noem van de scheiding maar Isaura kreeg wel 2x een groot feest en 2x cadeautjes voor haar verjaardag. Zowel bij mama als papa werd er gezellig bijeen gekomen , taart gegeten en cadeauverpakking verscheurd. Dat laatste vond ze hier leuker dan de inhoud van het pakje zelf.  1 groot cadeau kreeg ze van mezelf , mijn vriend, mijn mama en zussen. Wie me volgt op instagram heeft het al meermaals kunnen bewonderen op mijn stories maar binnenkort kan je er meer over lezen op de blog, i’ll keep you guys posted!

Terrible two

Zeg maar gerust ’terrible three’. Isaura is ondertussen uitgegroeid tot een mondige peuter wiens wil (in haar ogen toch) wet is. Wat niet verloopt volgens haar agenda die zal het geweten hebben.  Ze weet maar al te goed hoe ze mama rond haar vingertje kan winden met bijvoorbeeld het fantastische excuus dat haar beentje wel een beetje veel pijn doet en mama ze toch wel beter zou dragen (inclusief puppy eyes en hoog , vragend stemmetje).

Maar ’t is vooral ook zo leuk om haar te zien groeien en bijleren. Man, het gaat echt zo snel nu ze naar de klas gaat. Al is ze ook nog graag eens mama’s kleine baby en durft ze wel te vragen om haar na een badje in te bakeren en om zich daarna te nestelen op mijn schoot.

Het woordje ‘NEEN’ staat toch zeker op 1 genoteerd wat betreft meest gebruikte woordenschat (en die gaat al eens gepaard met een duw of een schop tegen mijn schenen). Ze durft mama al eens te imiteren en te wijzen met haar vinger naar de hoek want mama mag er nu ook wel eens in staan als zij dat ook moet.

Ach, die peuterfase. Geweldig toch 😉

 

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.