persoonlijk, relatie

Kruispunt.

Ik kan het niet beter omschrijven maar dit is waar ik me momenteel bevind: een kruispunt. 4 wegen die je kan kiezen. Ga ik links, rechts, rechtdoor of keer ik terug. Als je weet waar je naartoe wil is de keuze snel gemaakt. Maar deze keer weet ik niet waar ik heen moet en heb ik het gevoel dat welke weg ik ook insla, deze niet de juiste zal zijn.Wie door mijn instagram feed scrolt ziet enkel maar  picture perfect plaatjes.  Vrolijke mama, leuk gezin en  toffe momenten. Achter de schermen heb ik helaas geen filtertje om mijn leven mee op te fleuren. Terwijl ik had gehoopt dat  ik met  het cliché van huisje – boompje – beestje -baby  eindelijk  het ultieme geluk in handen had, loop ik voor de zoveelste keer met mijn gezicht tegen de muur. Is dit het, denk ik dan?

Ik twijfel over mijn relatie, mijn werk en over mezelf. Is dit nog wat ik wil in het leven, ben ik nog wel gelukkig? Ik voel me net een 20’er met een midlife crisis. De ene kant van mezelf wil dolgraag haar leven omgooien, opnieuw beginnen en nieuwe horizonten verkennen. De andere kant wil vasthouden aan het veilige en vertrouwde. Is er een gulden middenweg? Ik weet het niet of ik heb ze althans nog niet gevonden.

Sinds ik mama ben geworden , ben ik ook veranderd en gegroeid tot wie ik nu ben en dat zorgt ervoor dat ik wankel. Een groot deel van mijn leven heb ik me vaak ‘net niet genoeg’ gevoeld. Ik was nooit diegene met de hoge punten, blonk nergens in uit en was niet populair. Diegene die je op straat passeert maar nooit echt nog eens het hoofd voor draait. Ik voel dat ik weer in datzelfde plaatje aan het vallen ben en dat wil ik niet. Het zal tijd & werk vragen om terug mijn evenwicht te vinden en de juiste weg in te slaan…

We zien wel. Only time will tell.

 

2 Comments

 • Bieke

  4 december 2016

  Hey leve Jelske
  Ik bevind mij precies ook in zo’n quarterlife crisis. Huisje tuintje beestje. Bewust geen kindje. Een relatie waarvan ik denk woah waar is alles heen? De keuze is moeilijk te maken. Maar ik denk dat details het verschil maken in goed of niet goed bezig zijn. Plus: Time Will Tell. En het is nooit te laat om te veranderen van pad en terug de goeie richting uit te gaan. Voel je nooit alleen.

 • Vlijtig Liesje

  9 december 2016

  Lastig dit soort twijfels. Maar ze horen er denk ik ook wel bij. Het betekent dat je goed nadenkt over je leven en je bewust bent van je keuzes.

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.