food, om op te eten

kook eens met je kind.

Geregeld snuister ik rond op andere mamablogs naar toffe , eenvoudige receptjes die je samen met je peuter kan uitvoeren dus nam ik mezelf voor om ook eens aan de slag te gaan met Isaura. Ik had het geniale idee om iets origineel, gemakkelijk en gezond te préparen samen. We zijn uiteindelijk beland bij ‘american cookies’, don’t ask.

 

Om wat verder toe te lichten: Na een korte nacht en een vroegdienst had ik eigenlijk niet zoveel zin meer in een gezonde snack dus dacht ik foert, moeder wil koekjes bakken en liefst met veel chocolade en suiker (dus bij deze: niemand verplicht je om mijn calorie -en suikerrijk recept te volgen hoor en eigenlijk haalde ik het gewoon van de vtm site, shame on me).

Nadat ik vol enthousiasme Isaura van de crèche ging halen met de woorden ‘we gaan samen koekjes bakken’ , mocht ik de hele rit naar de winkel horen: ‘mama, koekje, koekje’. Ik was eventjes vergeten dat een peuter nog niet snapt dat koekjes bakken wil zeggen dat de koekjes eigenlijk nog niet in mijn bezit zijn maar allé, so far so good.

Na het shoppen realiseerde ik me dat onze keukenweegschaal al een hele tijd kapot is en ik me dus moest behelpen met het regeltje van’x aantal gram per afgestreken eetlepel’ ,geweldig. Terwijl ik de nodige berekeningen maak op mijn rekenmachine, opent Isaura de pak bloem en strooit ze het gretig uit over het aanrecht.

Het aandeel van Isaura beperkte zich vooral tot het eten van koekjesdeeg, bloem rondstrooien , af en toe eens een schepje te delen met mama en de overige resten plakkerig deeg aan haar trui te vegen.  Positieve noot: in de tijd dat Isaura de overschot van de pot had uitgelepeld met vingers, vork en lepel was mijn boeltje opgeruimd en zaten de koekjes in de oven.

wat ze er uiteindelijk van vond? Laat ons zeggen dat onderstaande foto wel genoeg zegt…

 

(maar eventjes serieus, ik vond ze zelf wel lekker eigenlijk.)

 

 

2 Comments

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.