motherhood, persoonlijk, relatie

it takes two.

Kinderen maken is easy peasy maar wat erna komt is geen walk in the park. Terwijl anderen al fluitend de weg van het ouderschap bewandelen, beklimmen wij de ene mount Everest na de andere (pakt dat het heuveltjes zijn , want ik overdrijf misschien een beetje).

Soms zijn er momenten waarop ik mijn wederhelft haat. (Sorry schat, ik kon het niet mooier verwoorden) De kleinste ergernissen worden opgeblazen tot grote olifanten en dan begin ik me af te vragen of ik überhaupt nog wel wil samen zijn met hem, zijn we nog wel gemaakt voor elkaar? . Ik gok dat ik niet de enige mama/papa ben die zich soms eens dergelijke zaken afvraagt. (Of dat hoop ik toch althans!)

Er zijn veel dagen waarop het goed gaat hoor maar een baby zorgt nu éénmaal voor wat turbulentie. Na al die tijd met z’n twee te zijn geweest is het enorm aanpassen naar een leven met een kindje die echt alle aandacht en energie opeist. Het is zoeken naar evenwichten en de juiste verhouding tussen geven en nemen. En ja, soms hebben we dagen waarop we geen energie meer hebben om in onze relatie te steken. Dat zijn de dagen van boze blikken, op elkaar geklemde tanden, verwijten en pijnlijke stiltes.

En natuurlijk is mijn man de meest geweldige papa ooit. Na de bevalling was hij diegene die me uit die diepe put sleurde en ervoor zorgde dat ik me over het huishouden geen zorgen hoefde te maken. Maar soms he,op dagen waarop de raging hormones en  het slaaptekort weer het roer overnemen, erger ik me aan ALLES wat hij doet of zegt en ik gok dat dit soms ook wel eens wederzijds is maar dan  zonder de hormonen.

Ondanks het feit dat we elkaar soms wel kunnen wurgen, zorgen we er met tijd en stond eens voor dat we weer wat meer oog hebben voor onze relatie. Een romantisch avondje, een knuffel, goede babbel of een uitstapje. Batterijen weer opladen en de stresslevels zijn weer gedaald tot een veilig niveau.

 Mama en papa zijn is helemaal niet zo simpel als het lijkt. Ik had het eerlijk gezegd soms wel eens wat onderschat vooral dan wat het allemaal doet met je relatie. Je moet elkaar opnieuw vinden als ouder en zoeken wat de juiste weg is met z’n 3tjes. Hard werken dus maar opgeven staat gelukkig niet in ons woordenboek 😉 .

img_7889

liefs,

 

Jelske

2 Comments

 • Katrijn

  19 juni 2016

  Zeeeer herkenbaar hoor…!
  Mooi verwoord en leuke eindquote! That’s the spirit!!!!

 • Nicole Orriëns

  21 juni 2016

  Mensen die een kind krijgen om hun relatie te redden zijn inderdaad niet slim bezig : )

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.