baby, musthaves, Spelen

houten speelgoed.

Wat mij betreft kan Isaura niet genoeg houten speelgoed hebben staan in haar speelhoekje en daar heb ik een aantal goeie redenen voor, lezen jullie mee?

Ik denk dat iedereen zich (ja hoor, ook de oma’s en opa’s) wel het typische houten speelgoed voor de geest kan halen uit zijn of haar kindertijd. Denk maar aan de leuke hobbelpaardjes die nu nog steeds een musthave zijn voor je kindjes. Niet alleen ziet het er mooi uit, het heeft ook heel wat voordelen:

Het gaat véééél langer mee. De waarheid mag (en moet ook wel) gezegd worden: op plastic hangt er nu éénmaal een houdbaarheidsdatum terwijl de houten versie van bijvoorbeeld een brandweerwagen bij wijze van spreken generaties lang kan meegaan. Ok, je betaalt meestal wel een pak meer maar liever wat meer geld uitgeven voor iets waar je kindje langer plezier aan beleeft dan een prulletje die je al snel richting vuilbak mag gooien.  Toegegeven: ook hier staat er een grote voorraad aan plastic speelgoed, ’t kan niet allemaal even duurzaam zijn é zeg 😉 .

Na wat opzoekwerk leerde ik ook dat de houten variant weer rekening houdt met het milieu: terwijl er bij plastic er al gauw lood bevattende verven aan te passen komen is er bij houten speelgoed enkel wat lijm, schroeven, verf op waterbasis en ofcourse hout nodig.

Toegegeven, het oog wil ook wat. Als ik Isaura’s speelhoekje bekijk dan vind ik het wel leuk dat er een paar houten exemplaren staan uitgestald. Het oogt allemaal wat mooier, gezelliger en warmer niet ?

Last but not least: Isaura speelt gewoon héél erg graag met houten speelgoed. Ik zie haar niet vaak grijpen naar de piano met flikkerende toetsen of het lieveheersbeestje die  iedere keer een ander verhaaltje of liedje afspeelt bij het indrukken van één van de 20 knoppen op zijn rug.

Zijn jullie kindjes ook zo’n fan van houten speelgoed? 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.