happymoments, persoonlijk

Hoera!

EIN-DE-LIJK!

Na 9 maanden, een hoop nagelgebijt en vol spanning wachtend op de verlossende sms was het gisteren dan zover: Isaura heeft er een nichtje bij. 


Welkom lieve,kleine Camille!

Ik sprong 3 meter in de lucht en deed een nogal vreemd vreugdedansje (inclusief kreetjes) toen ik telefoon kreeg van mijn vriend. Vol trots , want hij werd ook voor het eerst peter, vertelde hij me dat Isaura er een nichtje bij had.

Reeds enkele maanden stond de zelfgemaakte pampertaart al braaf te wachten om ingepakt te worden. Omdat het geslacht niet geweten was (al hebben de mama & papa af en toe toch eens hun mond voorbij gepraat..), koos ik voor muntgroen & roze als kleur voor de lintjes.  De uitsteller in mezelf dacht dat ik wel nog eventjes tijd zou hebben om het geheel in een doorzichtig jasje te steken. Jullie kunnen het al raden: na het bewuste telefoontje stond de inpakfolie nog steeds onaangeroerd op dezelfde plaats (’t is uiteindelijk nog goed gekomen hoor, met wat geknip en gepruts).

En daar was ze dan. Zo klein. Ik was al helemaal vergeten hoe fragiel zo’n pasgeboren baby is. Voorzichtig neem je dat kleine meisje in je armen en leg je het hoofdje vakkundig in de holte van je elleboog. Je kan niet anders dan staren en wegsmelten. 

Sinds ik zelf mama ben geworden, merk ik dat een kraambezoek anders verloopt. Ik weet hoe belabberd je je kan voelen de eerste dagen en je liever gewoon wil wegzinken in een diepe slaap in plaats van duizend keer te moeten aanhoren hoe schoon u kind wel niet is. Ik wou gewoon met rust gelaten worden.  Snel check ik even hoe de kersverse mama zich voelt: alles ok? Niet te moe? Lukt het een beetje met de borstvoeding? Als er iets is, bel me hé! 

Na een klein uurtje trokken we weer huiswaarts, nog steeds onder indruk van dat kleine wondertje.
’t Leven kan soms toch echt zo schoon zijn hé….

One Comments

  • Vlijtig Liesje

    11 november 2016

    Gefeliciteerd met je nichtje! Wat een schatje!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.