motherhood, ontwikkeling en opvoeding

hier kom je niet mee weg maar je baby/peuter wel!

Onlangs zag ik op youtube een (excuse my mombrain maar de link ben ik kwijt) filmpje waarin volwassenen  herkenbare peuter -of babytaferelen naspeelden en ik moest het hen nageven: ’t was HI-LA-RISCH! Het hele concept draaide rond zaken waar baby’s of peuters mee weg kunnen komen en als volwassene dus duidelijk niet.  Ik dacht dat het wel leuk zou zijn om een eigen lijstje te maken. Lezen jullie mee?

1.naakt rondlopen

Echt, wat is er nu schattiger dan een chubby baby in zijn blootje? Nope, niks gaat boven een naakte babypoep die gibberend de badkamer rondrent. Het motto:’hoe meer bandjes, hoe beter’ is iets waar we niet voor staan te springen als volwassene maar bij een baby kunnen we niet anders dan wegsmelten bij het zien van al dat schattige babyvet, hihi.

 

2. slapen. Anyplace, anywhere, anytime.

Een park, bed, eetstoel, in de armen van mama of papa. Name it, Isaura viel al overal in slaap en dan zwijgen we nog over de vreemde posities waarin we haar soms aantreffen (seriously, je kan 123 piano spelen als ze slaapt en elke keer weet ze weer een andere houding aan te nemen).

Vinden we dat erg? Nope, zonder schroom kan ik toegeven dat ik soms en heel stiekem wel eens uitkijk naar ‘dutjestijd’.  Beentjes omhoog en eindelijk die gemiste aflevering van *fluistert met zwoele stem* Temptation island kunnen uitkijken (ofcourse met de nodige portie zoeten bucht in de hand).

 

3. Eten met de handen

Who cares hoe het eten naar binnen gaat?! Ik ben al blij dat ze wil eten.  Een volwassene een bord spaghetti zien aanvallen met de handen is ‘not done’ maar als peuter kom je daar wel nog eens mee weg en meestal nog met een applausje achteraf want ‘hoera, bordje is leeg’ alhoewel de helft van de spaghetti  de komende dagen waarschijnlijk nog te vinden is in een straal van 30m rond de eetstoel. Of eerst het beleg van tussen je boterhammen oppeuzelen, de boter in je haar smeren en daarna een schilderij maken met de overgebleven stukjes: jup, all the fucking time.


4. In dat ene boekje willen kijken , non stop.

Soms wel 1000 fucking keer (ok , ik overdrijf maar pakt toch zeker 50 x) komt Isaura met hetzelfde boekje op me afgestapt. Negeren is geen optie, ik moet en zal weer eens alle dieren van de boerderij afgaan inclusief beestengeluiden. We zullen het maar steken op de peuterfase zeker,again.

5.taste before play

Iets wat Isaura nog steeds doet: alles wat ze niet kent in haar mond stoppen alvorens te beslissen wat ze ermee zal aanvangen. Onlangs betrapte ik haar met een half afgebeten , opgedroogde kattendrol. Iedereen vond het een hilarisch verhaal maar op het moment zelf was ik toch serieus geschrokken! (Ondertussen heeft ze haar lesje geleerd en beperkt ze zich tot de kattenbrokken ipv drollen)

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.