in huis en in de keuken, mama, musthaves

GETEST: de nieuwe ‘Thomas Cycloon Hybrid Pet & Friends’ stofzuiger

Stofzuigen. Helaas geen hobby of favoriete bezigheid maar een verplichting als je een gezin hebt en zoals bij velen hoort daar ook nog eens een hond of kat bij. Die laatste maakt hier deel uit van het gezin en verliest ook nog eens het hele jaar door zijn pluizige vacht. Met een allergie voor stof & dierenhaar is een goede stofzuiger hier dus echt wel een MUST.

 

You engine gaf me de kans om de nieuwe thomas stofzuiger uit te testen en mijn ervaring met jullie te delen. Ikzelf was zeer benieuwd omdat ik tot nu toe nog niet echt overtuigd ben geweest van mijn huidge stofzuiger (of toch niet wat het verwijderen van geurtjes en kattenharen uit het huis betreft).  Bij het openen van het pakket moest ik toch eventjes in het haar krabben. Wie een alledaagse en simpele stofzuiger verwacht, moet ik helaas teleurstellen.

Er komen heel wat accessoires bijgeleverd die elk hun eigen functie hebben (bv. het ene opzetstuk is beter om dierenharen te verwijderen van meubels) en  daarnaast een niet zo simpele gebruikshandleiding. Nu moet ik er wel bij zeggen dat wanneer je éénmaal ’the hang of it’ hebt , het allemaal wel meevalt.

De Thomas bestaat uit 2 verschillende boxen die worden meegeleverd

Easybox

  • bestaat uit 2 compartimenten waarbij grofvuil/haren worden gescheiden van het allergeen fijnstof en tevens ook gemakkelijk in gebruik en onderhoud

Aqua-FreshAir-box

  • de Aquabox opvullen met water: dierenharen en ander fijnstof worden opgenomen in het water waardoor ze beter worden vastgehouden en de lucht zou merkbaar frisser moeten zijn. Gebruik je de aquabox zonder water dan kan je deze gebruiken voor het opstofzuigen van bv. gemorste dranken of een plasje van je geliefde viervoeter.

 

Na een weekje deze te hebben getest, som ik voor jullie een aantal voor -en nadelen op:

PRO:

+ verschillende standen  (van licht , eco tot zwaarste zuigkracht waarbij ‘eco’ echt al voldoende is om de vloer te  stofzuigen

+ verschillende accessoires aangepast aan wat je wil stofzuigen (vloer, zetel, bed)

+ aquabox : geeft wel degelijk een merkbaar verschil wat betreft opname van haren en fijnstof. (toch wel een aanrader voor mensen met allergieën )

+ ondanks het ‘lompe’ uiterlijk, zeer gemakkelijk in gebruik & rijdt vlotjes

CONTRA:

heel wat opruim -en voorbereidingswerk: de aquabox vraagt wel wat reinigingswerk dus na het stofzuigen zet je’m niet gewoon weg maar moet hij wel degelijk gepoetst en goed uitgedroogd worden

het snoer zou met een lichte ‘ruk’ terug opgerold moeten worden maar dit systeem werkt toch niet altijd even goed, geef mij maar die gebruikelijke knop die je moet indrukken!

Ik ben wel vrij overtuigd, ondanks het feit dat er wel wat werk mee gepaard gaat als je’m wil gebruiken. Heb je ook interesse? Check dan zeker de site van Mediamarkt eens voor meer info!

 

One Comments

  • nicole orriens

    21 augustus 2018

    Ik haak af op de nazorg. Dat is me teveel gedoe. Maar hij klinkt verder heel erg goed.

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.