motherhood, ontwikkeling en opvoeding

ergens in het midden.

De baby in Isaura maakt traag maar zeker zijn uittrede en net zoals we deze week Sinterklaas en zijn pieten mochten verwelkomen, zeggen wij hallo tegen een nieuw hoofdstuk : de peuterperiode. 

Ik vind het zo leuk om Isaura te observeren en elke dag zie ik  steeds meer de peuter in haar naar boven komen…

♥Hoe ze mega enthousiast in haar kartonnen boekjes kijkt en telkens bij de afbeelding van een kat euforisch ‘DAT ‘uitschreeuwt want ja, dat beest kent ze wel!

♥Hoe ze bij de tonen van ieder lied van K3 (die studio 100 wel 20 000x per dag afspeelt, heel tof dat.) naar de tv spurt om dan te staan mee wiegen, klappen of neuriën.

♥Of hoe papa eerst een grote toren bouwt met de lego blokken en ze zich bijna niet kan bedwingen om het ding met de grond gelijk te maken en ieder opeengestapeld blokje vakkundig uit elkaar te trekken.

♥Naast haar uitgebreide vocabulaire die bestaat uit : die, dat en shhh, komt er al eens een sporadische ‘mama’ uit (lees: wanneer ze gefrustreerd is of aandacht wil).

♥Of hoe ze nu eindelijk snapt wat de betekenis is van ‘dada’ en het in de juiste context gebruikt.

♥ Dat ze behendig grote stukken boterham in haar mondje steekt (inclusief 4 vingers) en ze zonder problemen stukjes voeding naar binnen smikkelt.

♥ Hoe ze elke dag steeds minder gaat kruipen en de wereld verkent op haar 2 ,nog ietwat wankele, voetjes.


Ik kijk er heel hard naar uit en eerlijk gezegd ben ik wel een beetje blij dat we stilletjes aan afscheid mogen nemen van de babyperiode.  ’t Was leuk maar het ‘zorgende’ aspect viel me soms heel zwaar. Laat die koppige peuterfase dus maar komen, I’m ready for it!

3 Comments

 • Vlijtig Liesje

  16 november 2016

  Leuk dat je haar zo ziet groeien en dat je de peuterperiode ziet aankomen!

 • Jess

  20 november 2016

  Te schattig toch. Ik dacht altijd dat ik een babymama was, maar wat is een peuter heerlijk. Zelf stappen, zich duidelijk maken, zelf spelen, ontdekken, leren, nadoen, … Love it <3

 • Jelske

  27 november 2016

  ja hé, ik vind deze periode ook heel erg leuk! Het zelfstandige komt steeds meer naar de voorgrond en dat vind ik wel fijn, geeft me ook weer het gevoel dat ik een beetje kan ‘ademen’ ^^

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.