op stap, zomer

en voyage!

Vorig jaar, rond eind september, vertrokken we voor het eerst op reis met Isaura. Een lange rit van meer dan 7u richting Ardèche- om wat preciezer te zijn ‘Saint-Gineis-en-coiron’. Met een auto die voor meer dan de helft gevuld was met spullen voor de dochter , een checklist en vooral een goed humeur reden we richting de zon (al was die de eerste dagen  ver te zoeken). 

 

Ik zag er eigenlijk wel een beetje tegenop. Zal dat wel lukken zo een lange rit met een kleine peuter? Wat als ze de hele tijd huilt? Stel dat het constant regent? Mijn zakje pessimisme was weer goed gevuld en ik zag de reis eigenlijk letterlijk en figuurlijk al in het water vallen.

Zonder kindje erbij maakten we meestal niet echt een voorbereiding of lijst met plaatsten die we willen bezoeken. Met een kleine peuter kozen we toch voor een andere aanpak en zorgden we voor een planning met wat we wanneer gingen doen, aangepaste uitstapjes en af en toe een dagje niks doen in het huisje dat we huurden.

Wat valt er dan allemaal te doen voor kinderen rond dat stille dorpje  ? Awel, ‘k zou zeggen: lees maar verder!

 

In de buurt (pak een straal van 10- 50km) vonden we enkele dierenparken die we ter afwisseling van de wandelingen of culturele plaatsen wilden bezoeken

La ferme aux Crocodiles

De eerste dagen van onze reis waren koud en nat dus zochten we het tropische klimaat dan maar binnen op , op een heuse krokodillenboerderij. Niet alleen Isaura, maar ook ik keek mijn ogen uit. Naast de duizenden krokodillen had je er ook schildpadden, vogels, vissen , slangen en een kleine kinderboerderij met een paar geitjes . Geen idee wat die laatste daar deden, ik ging ervan uit dat de arme beesten gekweekt werden om daarna als hapje te dienen voor de krokodillen (had gekund he), verser kan je ze niet hebben.

 

+

 

 

 

 

Parc animalier de lussas

Een kleine en gezellige kinderboederij op enkele kilometers van waar we verbleven.  Ezels, lama’s, paarden, schapen..Alle ’typsiche boerderijdieren’ kan je er vinden. Bij de start van de wandeling kan je er voor de dieren een zakje met voer kopen (vond Isaura dus kei plezant terwijl ik alweer doemscenario’s in mijn hoofd kreeg van een schaap die haar vingers afbeet tijdens het voederen).

 

safaripark de peaugres

Het safaripark (van 80 hectare groot) ligt een eindje weg van onze locatie maar we bezochten dit op de terugweg. Jammergenoeg heb ik maar weinig foto’s van deze uitstap wegens te moe , te warm en geen goesting meer. Maar soit, ik was echt onder de indruk . Het safaripark bestaat uit 2 delen. Het eerste onderdeel doe je met de auto want de dieren lopen gewoon los in het park. Je kan er eerst kiezen om bijvoorbeeld ‘afrika’ te bezoeken en met open mond te kijken naar de tijgers, leeuwen of een gigantische olifant (die zaten dan wel weer achter een extra hek, wat wel logisch is, geen zin in een geplette auto). Daarna kan je kiezen voor dieren uit een ander continent. Super tof om de dieren dus eens van heel dichtbij te zien.

Het tweede gedeelte kon je te voet doen en was echt gigantisch groot, de dierenparken in België vallen echt wel in het niets in vergelijking met deze hier.  Van vlindertuin tot reptielengebouw, verschillende vogels, wolven, zeehonden, nachtdieren, mini-kinderboerdij , … van elk continent waren er zeker tientallen verschillende soorten dieren te zien. Het park beschikt ook over voldoende picknick ruimte en eetmogelijkheden.

Op het einde hebben we helaas moeten afhaken voor de zeehondenshow vermits Isaura echt doodmoe was ( wat wel ideaal was, want ze sliep bijna de hele tijd op de terugweg naar huis), een perfecte afsluiter dus van de reis.

 

Toeristische plekjes

Naast de dierenparken bezochten we ook wat stadjes , grotten en deden we enkele korte wandelingen.

Een uitstap die zeker niet mag ontbreken is die naar ‘Vallon-Pont -d’Arc’.  De pont d’Arc is namelijk een natuurlijke brug gevormd uit rotsen en door de jaren, eeuwen heen uitgesleten door het hoge water tijdens de winterperiode. Magnifiek om te bezoeken!

Gezien de periode waarin we op reis gingen waren er maar enkele toeristen maar in het hoogseizoen is het er vaak koppenlopen.

Al bij al hadden we echt wel een fijne reis. De eerste dagen waren jammergenoeg koud met af en toe regen maar bij het tweede gedeelte mochten we genieten van een zalig warm zonnetje bij 26 graden, ideaal!

 

2 Comments

  • Adriana

    14 februari 2018

    Altijd leuk om je verhaaltjes te lezen.

  • nicole orriens

    16 februari 2018

    Fijn dat de reis goed bevallen is. Op basis van de foto’s ziet het er leuk uit!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.