motherhood, persoonlijk

Een avondje op de spoedafdeling. 

Vrijdagnamiddag was ik nog zo aan het opscheppen tegen mijn collega: Yes, eindelijk een welverdiend verlengd weekend! Ik had beter gezwegen want zondagavond stonden we met kleine oogjes en een kotsende baby op de spoedafdeling. 

Isaura is nog niet veel ziek geweest (hout vasthouden) op een vieze verkoudheid en een weekje windpokken na. Sinds vorige week liep het toch allemaal iets minder. Terwijl mevrouw meestal opstopt van nog maar te kijken naar een stukje banaan, was het deze keer van storm in de darmen. Diarree, diarree en nog eens diarree (inclusief kokhalzende moeder en vader).

Ik maak me overigens niet snel ongerust en ga niet bij de eerste snottebel hysterisch naar de huisarts bellen maar deze keer was het anders. Uit het niets begon Isaura enorm onrustig te slapen (lees: dramatische en ontroostbare huilbuien). Eetlust werd minder en kak bleef maar stromen (#sorrynotsorry).
Zondagnacht begon ze plots over te geven in haar slaap en ik kan u zeggen: mijn moederhart stond eventjes stil bij het aanzicht van een baby die bijna stikte in haar eigen braaksel. Als 2 kiekens zonder kop en met trillende handen hebben we haar zo goed mogelijk proberen te helpen (wat niet makkelijk is wanneer je beiden hysterisch loopt te roepen tegen elkaar).


Voor het eerst sinds lange tijd voelde ik me weer zo machteloos. Ik wist niet wat ik moest doen  en of wat ik aan het doen was wel juist was. Schuldgevoel want hadden we niet te lang gewacht? Nu ik dat zielig hoopje zieke baby hier zie liggen in het ziekenhuis breekt mijn hart in tienduust stukjes…. Op zo’n momenten kan niks me meer schelen, zelfs de vermoeidheid krijgt me niet te pakken (al vertellen de wallen onder mijn ogen een ander verhaal). Deze nacht blijft de papa bij haar en ondanks het feit dat ik nu eventjes mag rusten, zal het in mijn hoofd allesbehalve rustig zijn. Nog een dikke knuffel en dan kroop ik met tranen in de ogen achter het stuur, hopend dat ik deze nacht geen slecht nieuws hoef te horen.

One Comments

  • Ester

    12 september 2016

    Goed dat jullie zo snel gereageerd hebben!
    Veel beterschap en probeer goed te rusten vannacht xx

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.