DIAPERTALK

diapertalk part 2

Yes, I’m back !!! Het was een drukke week waardoor het bloggen eventjes naar de achtergrond verdween.  Ondertussen zijn we al een dikke 2 weken aan het testen met de nieuwe pampers baby – dry. Zijn jullie benieuwd naar wat ik er tot nu toe van vind?


Eerst en vooral wil ik jullie nog even het principe uitleggen:

De nieuwe baby – dry luiers zijn specifiek ontworpen om je kindje een zalige maar vooral droge nachtrust te bezorgen.  Het verschil met een ‘gewone’ pamper is dat de baby-dry luiers voorzien zijn van 3 absorberende kanalen die het vocht gelijkmatig moeten verdelen.

Bij mijn pakketje zat er ook een infobundeltje met daarin een test die je kan doen om de werking van de luiers te ontdekken. Kijken jullie mee?:

 

  1. Je neemt 150 ml water en giet deze uit in de pamper (obviously).

2. Daarna neem je deze goed vast & schudden maar. Het zorgt ervoor dat het vocht gelijkmatig wordt verdeeld, al kan ik me niet inbeelden dat een baby even hevig aan het wippen gaat als ik schud met dat ding maar bon.


3.Wanneer je voelt aan de pamper is die , naar mijn mening, nog lichtjes vochtig. Bij het open knippen zie je wel heel duidelijk dat het vocht goed is verspreid en niet geconcentreerd is op 1 plaats (en dat laatste kan ervoor zorgen dat je kindje ’s morgens lekkages heeft).

 

Conclusie:

ik ben tot op heden nog niet helemaal overtuigd. De eerste dagen had ze voor het eerst lekkage ’s morgens, wat nog nooit eerder is voorgevallen. Het kan toeval zijn , maar de eerste indruk was niet helemaal dat.

De droge billen belofte klopt ook niet. Haar billen zijn na een nachtje van 12uren nat. Maar toegegeven: dat zijn ze bij de kruidvat pampers ook. Ervaring op het werk leerde me dat droge billen een illusie zijn nadat je kont een hele nacht zit ingepakt in een vochtig pakketje. Geen lekkages is nog altijd belangrijker dan een droog velleke vind ik persoonlijk.


Voor de rest zijn ze wel OK. Isaura heeft geen last van roodheid of irritaties en de pamper sluit goed aan. Tot nu toe geef ik het dus een dikke 6 /10!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.