mama, musthaves, zwangerschap en geboorte

de geboortekoffer van Isaura

 

Omdat ik zelf nooit heel veel tastbare herinneringen heb uit mijn baby/kindertijd wou ik voor mijn eigen dochter zoveel mogelijk momenten vastleggen en spulletjes bewaren. Vanaf de eerste prille zwangerschapsweken tot nu heb ik echt al hopen fotomateriaal: echo’s, dikke buikenfoto’s… noem maar op.  Nu ze geboren is wil ik ook zoveel mogelijk herinneringen bewaren waar ze dan later (met een hopelijk goed gevoel) kan naar terug kijken.

Op het internet zag ik heel wat leuke ideetjes passeren maar het idee van een koffer of een doos sprak me toch het meest aan. Tot nu toe is ze eigenlijk nog niet helemaal up to date, er ontbreken nog wat spulletjes die er voor mezelf toch nog in zouden moeten (eerste fopspeen, voet/handafdrukje, bandje van het ziekenhuis…)

Het resultaat  van Isaura’s geboortekoffer zie je hieronder:

Heel vreemd, maar tijdens de zwangerschap had ik een obsessie voor vosjes. Ik weet niet waarom maar telkens ik iets zag met een vosje, moest en zou ik het hebben.
Heel vreemd, maar tijdens de zwangerschap had ik een obsessie voor vosjes. Ik weet niet waarom maar telkens ik iets zag met een vosje, moest en zou ik het hebben.
Wat zeker niet mocht ontbreken: het geboortekaartje en een zakje met snoepjes. Of deze nog te vreten zijn over 18 jaar laat ik jullie dan wel weten ;)
Wat zeker niet mocht ontbreken: het geboortekaartje en een zakje met snoepjes. Of deze nog te vreten zijn over 18 jaar laat ik jullie dan wel weten 😉
de kaartjes die we van iedereen kregen, mochten natuurlijk ook niet ontbreken. Ze zitten er echt ALLEMAAL in!
de kaartjes die we van iedereen kregen, mochten natuurlijk ook niet ontbreken. Ze zitten er echt ALLEMAAL in!
De eerste kleertjes mochten natuurlijk ook niet ontbreken. Op het witte mutsje zit er zelfs nog een vlekje bloed hihi (we kregen het er echt niet meer uit voor diegene die denken dat we het niet hebben gewassen :p)
De eerste kleertjes mochten natuurlijk ook niet ontbreken. Op het witte mutsje zit er zelfs nog een vlekje bloed hihi (we kregen het er echt niet meer uit voor diegene die denken dat we het niet hebben gewassen :p)
Zelf had ik er nooit aan gedacht , het was mijn schoonzus die me op het idee bracht om de krant te kopen op haar geboortedag. Echt leuk! Spijtig genoeg bevatte die niet veel leuk nieuws die dag.
Zelf had ik er nooit aan gedacht , het was mijn schoonzus die me op het idee bracht om de krant te kopen op haar geboortedag. Echt leuk! Spijtig genoeg bevatte die niet veel leuk nieuws die dag.

Hebben jullie ook zo’n doos of een ander leuk idee, laat maar horen!

 

 

liefs,

 

Jelske

2 Comments

 • EsterDepret.be

  7 mei 2016

  Leuk hé!
  Ik heb voor elk van de kinderen een babyboek waarin ik herinneringen neerschrijf en foto’s plak. Vooral foto’s vind ik belangrijk. Regelmatig druk ik losse foto’s af of laat ik een fotoboek maken. En oja, in hun herinneringdoos heb ik ook USBsticks VOL met foto’s 🙂

  http://esterdepret.be/herinneringsdoos/

 • Katrijn

  7 mei 2016

  Blaadje van die dag van de scheurkalender vind ik ook wel leuk…

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.