motherhood, ontwikkeling en opvoeding, opinie

co-sleeping

Ik merk dat er  heel wat meningsverschillen zijn wat betreft het al dan niet samen slapen met je kind. Ik kreeg al vaak (en teveel naar mijn goesting) de vraag waarom Isaura nu nog steeds niet op haar eigen kamer slaapt. Ik voel me bijna verplicht om tegen mijn buikgevoel in te gaan en ze apart te gaan leggen en waarom?

Isaura kan perfect in haar eigen bedje slapen, beter nog, ze slaapt eigenlijk overal maar het liefst tussen mama en papa.

slapen (1)

 

Toen ik net thuis was na de bevalling sliep ze op een speciaal kussentje tussen ons in. Voor mij was het ook gemakkelijker om zo borstvoeding te geven (al ging het daardoor niet beter spijtig genoeg). Daarna sliep ze afwisselend tussen ons of in de draagmand.

Door al dat gepush om ze in haar eigen bedje te leggen, gaf ik toe aan de druk. Ik vond het zo triest om dat mini – mensje in dat gigantisch grote bed te zien liggen. Ondanks het feit dat ik er nog niet klaar voor was om ze apart te leggen, maakte ons meisje daar eigenlijk geen probleem van. Oef. Flinke baby.

Ondertussen is Isaura bijna 5 maand en ondanks onze “afspraak” om ze enkel in het weekend tussen ons te leggen , hebben we deze alweer van tafel geveegd. Lukt het niet goed in haar eigen bedje of is ze wat ziekjes dan is de beslissing al snel gemaakt: tussen mama en papa dan maar! Ons miss ligt dan meestal heerlijk te dutten terwijl ik genoegen neem met de rand van het bed (seriously, ze neemt echt meer plaats in dan een gemiddelde volwassene NIET NORMAAL).

slapen2 (1)

 

Ik ben trouwens ook nog niet van plan om ze op haar eigen kamer te leggen. Ik ga ervan uit dat ze op 15-jarige leeftijd niet meer zullen staan springen om tussen ma & pa te liggen. Nu ze nog klein is wil ik daar optimaal van genieten en ja, als dat wil zeggen dat ze nog tot haar 1 jaar of langer bij ons of tussen ons moet liggen, dan doe ik dat met héééél veel plezier. Want remember: ze zijn maar 1 keer zo klein, voor je het weet knipper je met je ogen en zijn ze 20. Klaar om hun vleugels uit te slaan en het warme nest dat ’thuis’ heet te verlaten.

Slaapt je kindje ook tussen mama en papa of juist niet en waarom? Laat gerust je mening achter!

Liefs,

Jelske

5 Comments

 • Clivi

  20 maart 2016

  Gewoon doen waar je je goed bij voelt hoor. Ons zoontje ligt in zijn eigen bedje. De eerste week tussen ons in op zijn voedingskussen met een aankleedkussenhoes eroverheen. Daarna tot 8 weken in zijn wieg bij ons op de kamer en daarna wel naar zijn ledikantje. Hij was laatst erg ziek toen heeft die tussen ons in geslapen, maar dan slapen wij beide als ouders heel slecht. Nu slaapt die weer prima in zijn eigen bedje.

 • Helena

  21 maart 2016

  Inderdaad. Niet luisteren naar wat ze zeggen. Jij bent de mama, jij weet het beter. Olivia is nu 4 maand en is op 3 maand in haae eigen bedje gaan liggen gewoon omdat de draagmand te klein werd. Ze lag ook vaak in ons bed en dat was zalig alleen, net zoals jij nam ze alle plaats in hihi. Armpjes horizontaal. Sinds ze in eigen bedje slaapt, slaapt ze wel door aangezien ze niet wakker wordt van ons. Geniet er nog maar erg van!

 • mamakiekie

  21 maart 2016

  Als het goed voelt voor jullie zal het wel goed zijn! Mijn dochtertje van 2,5 slaapt meestal ook bij ons. Ze valt wel in haar eigen bedje in slaap wat wel handig is. Nadeel is inderdaad wel dat ze veeel plaats inneemt. Ik vind het soms ook wel vervelend dat je je er moet voor verantwoorden t.o.v. je omgeving. Ik schreef laatst een blogje over wat wij er leuk aan vinden. https://mamakiekie.wordpress.com/2016/02/26/wat-er-zo-leuk-is-aan-co-sleeping/

 • jelskedouma

  24 maart 2016

  Hihi ga ik zeker doen, vind het zo fijn om haar naast mij te zien liggen!,

 • jelskedouma

  24 maart 2016

  Ooh ga ik zeker eens lezen op je blog!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.