motherhood, persoonlijk

can we skip today?

Ik had vandaag het leuke idee om mijn tanden te zetten in een berg huishoudelijk werk. What the fuck was I thinking??? Het maakte niet uit waar ik Isaura neerzette, haar voeten raakten nog maar het park/de speelmat of ze begon aan haar neutserenade. Mijn gevloek was waarschijnlijk hoorbaar tot bij de overburen. Sorry not sorry.
De laatste redding was onze draagdoek. Omdat ik het nog steeds niet helemaal vertrouw op de rug, moest het maar op de buik. Ik kan je vertellen, aardappelen schillen met een kind die constant naast, onder, boven en van links naar rechts wil kijken: DO NOT TRY THIS AT HOME. Na 5 minuten moest de draagdoek plaats maken voor de wipper en studio 100 tv.  Je kan het al raden: de huilsirene werd weer in gang gezet.

image1 (28)

Ik heb het denk ik nog geen kwartier volgehouden. Emmer weer eens vol en mevrouw belandde dan maar in bed en jawel hoor: ze begon aan een megadut van 1,5uur! Ondertussen werd de woonkamer verbouwd want ik had het echt gehad met dat kutpark. Telkens trekt Isaura zich recht om dan met haar’ik-ben-hier-precies-een-gevangene-gezicht’ de spijlen onder te kwijlen. Bye bye park, not gonna miss ya (de tipi staat er nu dus al, een beetje vroeger dan gepland).

 

 

Dit alles doet me weer twijfelen aan een tweede kindje. Ik ren van pier naar pol en heb het gevoel dat ik nergens geraak. Ik eet mijn ontbijt om 14u of ik vergeet gewoon dat ik moet eten.  Ik neem een douche in recordtempo met een baby die me zit aan te staren vanuit de wipper en wanneer ik beslis om eventjes te gaan liggen in de zetel, beslist Isaura dat het tijd is voor haar portie moederlijke aandacht.

13645328_1726995950882008_7619605820854264440_n

 

Daarnet kwam mijn man thuis en kon ik ze niet snel genoeg in zijn armen duwen.  Tijd om even te ventileren (lees: een goed glas wijn drinken) en op adem te komen.  Morgen weer een nieuwe (en hopelijk betere) dag.

 

Jelske

 

Photo credits:  tipi & paperbag van de gele flamingo. Kussens van ikea & speeldeken van jollein . milkswaddle van carlijnQ

 

Meer zien of lezen: volg me dan via instagram of facebook

 

6 Comments

 • Elke Vandamme

  11 juli 2016

  Lio had gisteren ook zo’n dag. De hele tijd op en aan mij willen zitten, liggen, hangen… en als ik ze op haar speelmat tussen al haar speelgoed zette, kroop ze al truntend tot bij mij om terug aan mijn benen te komen hangen. Die twijfel over een tweede, ik herken het. Ik raak amper rond met één kleine pruts, hoe moet dat dan met twee… Maar op de een of andere manier zal ons dat ook wel weer lukken ?

 • admin

  11 juli 2016

  Pfff zo’n dagen zijn echt lastig he. Paar dagen terug zei ik voorzichtig dat ik wel een tweede wil maar nu weet ik het precies niet meer. Weet ook niet hoe ik alles ga doen, t is nu soms al chaos haha maar idd, dat zal uiteindelijk ook wel lukken als het ooit zover is

 • Merel

  12 juli 2016

  Die drukte verdwijnt als ze ouder worden. En als je meerdere kinderen hebt, kom je ook nergens aan toe alleen dan interesseert het je minder haha. Iig, zo werkt het hier. Misschien heb je er iets aan?

  Verder heel herkenbaar. Sommige dagen moet je maar loslaten dat je een planning had..

 • Vlijtig Liesje

  12 juli 2016

  Ik voel met je mee! Soms zijn de dagen pittig!

 • Josefien

  12 juli 2016

  Gewoon even laten trunten, neuten of desnoods krijsen ?. Ze is op een leeftijd dat zij haar eisen stelt en jij mag gerust jou grenzen stellen. Met een tweede kindje lukt dat vanzelf!

 • admin

  12 juli 2016

  Kon ook niet anders dan ze laten neuten want niks hielp (vndaag weer van dat)… zo blij dat ik ze kon droppen bij de onthaalmoeder amai!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.