motherhood, persoonlijk

Back in town!

Het is duidelijk een hele tijd geleden dat ik me nog eens achter het laptopscherm placeerde om een blog te schrijven. De autist in me maakte gelukkig een mapje genaamd ‘blog’ in haar outlook – account want mijn login en paswoord waren reeds uit mijn ( met voldoende gaten bezaaide) geheugen geschrapt. Maar soit, just to make things clear: WE ZIJN TERUG ONLINE!

Maar waar eerst te beginnen. Ik weet alvast dat het voorbije jaar hectisch is geweest en misschien was dat ook de grootste reden waarom dit platform op zijn gat viel.

We gingen samenwonen met ons gezin van 5 in het appartementje van mijn vriend. ’t Was er vooral heel praktisch wonen voor zijn kids, vermits hun school zich in onze straat bevond. De drukte en het compacte wonen waren de grote boosdoeners waardoor we beslisten om , sneller dan gepland, een huis te kopen.

En ja hoor, vorige zomer was ’t van dat: we zochten, we vonden en we kochten! Een huisje in een rustige, doodlopende straat met gratis zicht op een bende schattige alpaca’s. Helaas botsten we op een aantal onvoorziene (grote) kosten die een domper op de feestvreugde werden.

Daarnaast zette ik eindelijk een punt achter mijn job (wie me kent , weet dat ik al jaren twijfelde om de stap te zetten naar een nieuwe uitdaging). Zeker de voorbije 2 jaar was mijn job een sleur geworden, ik zat vast, voelde dat ik niet meer kon groeien. Ik kon me niet (meer) vinden in de visie, sfeer en aanpak zowel op beleid -als leefgroepsniveau. Uiteindelijk stortte (althans in mijn beleving) mijn team als een pudding in elkaar, wat de uiteindelijke druppel is geweest om het er (jawel, je mag dit vrij letterlijk nemen) af te trappen.

Die nieuwe uitdaging kondigde zich al vrij snel aan: een job als begeleider bij GBJ De Zande. Een gesloten setting voor jongeren die een delict pleegden en worden geplaatst voor x aantal maanden. Van mensen met een meervoudige beperking naar het jeugdwerk. ’t Is op zijn minst een grote verandering te noemen. Jezelf weer heruitvinden, op zoek gaan naar je eigen stijl en je als het ware weer eventjes dat jonge , pas afgestudeerde kiekske wanen. Ondertussen werk ik er een 6-tal maanden en het voelt goed, verfrissend en dat met een geweldig tof en professioneel team rond mij.

Al die veranderingen hebben wel een grote impact gehad op mij en de mensen rondom mij. De kosten rond het huis en het afscheid op mijn vorige job hebben een destructieve impact gehad op mezelf, meer dan dat ik me er op dat moment bewust van was. Uiteindelijk riep ik opnieuw de hulp in van mijn psycholoog om een aantal zaken weer op orde te krijgen voor mezelf en daar zijn we nog steeds mee bezig. Het werken naar een betere, gelukkigere versie van mezelf. We zijn op de goede weg ;).

Maar goed, genoeg gezaagd. We zijn weer terug en ondanks het hele corona gedoe en een hoop bubbels waar ik ondertussen geen wijs meer uit geraak (tenzij het cava-bubbels zijn ofcourse..) , zie ik het keihard zitten om weer aan het schrijven te gaan!

Tot de volgende!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.