motherhood, persoonlijk, relatie

aardbeving.

de grond zakt weg onder mijn voeten. Ze tiert en huilt bij iedere scheur die zich verder open rijt. Tot ze helemaal verdwijnt en er niks meer overblijft dan een gapende duisternis. Onherstelbaar.

Ik ben een schrijver. Wat vastzit in mijn hoofd moet eruit en mijn blog is al enkele jaartjes een welgekomen uitlaatklep geweest om mijn hersenspinsels en gedachten neer te pennen.  Mijn hoogtepunten en diepe dalen gooide ik hier neer, open en bloot, rauw en oprecht. Een plaats waar ik de meest gelukzalige momenten en mijn innerlijke demonen kan laten neervloeien op een virtueel papier.

Het gaat niet goed met me. Had je me 3 jaar geleden verteld dat mijn relatie als een hoop rotte stenen in elkaar zou stuiken, dan had ik eens goed gelachen. Dikke zever, het was hij en ik. Zot van elkaar, gemaakt voor elkaar, voor altijd. Wij.

3 jaar later. Ik huil, het doet pijn, verdomd pijn. Mijn lijf breekt onder het gewicht. Ik werp nog een laatste blik op Isaura’s kamer. Haar nestje in ons huis, onze thuis. Ze hield zo van jou. Wat voel ik me gefaald.

3 jaar later. Ik sluit de deur achter me. Onze deur verdomme. De deur van ons gezin. Waar we samen stonden met een stralend zicht op de bergtop, de afdaling en het ravijn. Het ravijn waar ik uit krabbelde, maar jij wou niet mee. Ik had zo graag weer op de top gezeten, samen, jij en ik.

3 jaar later. Weer alleen. ’t Is weer jij en ik mijn kleine meid. We komen er wel. Ik hou me sterk, voor jou, altijd voor jou. Alles op z’n tijd.

6 Comments

 • Antje

  24 augustus 2020

  Alles komt goed lieve zus, ik zie je zo graag.❤️❤️

 • Delphine

  24 augustus 2020

  Wat een topmama, een top madam. Hou je sterk, voor je lieve popje.. Maar huilen, roepen en tieren mag ook lieve Jelske, weet dat je er niet alleen voor staat, zoveel mensen die je met liefde zullen helpen, helpen om terug op de top te geraken.. Hoe ver die nu lijkt.. Jij kan het, geloof in jezelf no matter what ❤️ dikke knuffel ??

 • Anoniem

  24 augustus 2020

  Sterkte meiske

 • Jen

  24 augustus 2020

  Het pad wordt verlicht in je duisternis.
  Take your time to heal ?

 • Anoniem

  20 november 2020

  Sterkte Jelske, ik voel jou pijn en verdriet. Trek je op aan je pracht van een dochter.

 • Adriana Cara Sanches

  21 juni 2021

  Il stuur je en Isaura een dikke knuffel. ♡

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.