motherhood, ontwikkeling en opvoeding

8 maanden!

Ik blijf het herhalen: wat gaat dit snel, veel te snel. 8 maanden geleden beviel ik van een pracht van een dochter. 8 (toch wel turbulente) maanden zijn voorbij gevlogen. Ik sta versteld van hoeveel ze al kan & hoe snel ze blijft vooruit gaan. Wie af en toe meeleest, weet dat ze op motorisch vlak heel snel (soms wel een beetje té snel) leert. Ik dacht dat ze na haar gefrustreerde ‘ik wil kruipen periode‘ het wat rustiger aan ging doen. Was ik eventjes fout. Nope, vanaf nu is het 24/24 recht staan en zich overal aan optrekken met de nodige valpartijen (en bijna hartaanvallen aan moeder’s kant) tot gevolg en op elke foto is er wel een rode plek of buil te zien tegenwoordig. Haar bedje werd  dus ook verlaagd nadat we beiden dramatisch naar boven waren gestormd omdat mevrouw besliste om een bijna-duik te wagen over de bedrand.

dkslmfjmlskdjf

 

 

Enkele dagen gelden ontdekte ik trouwens dat ze 2 tanden krijgt onderaan waarvan 1tje al te zien is. Mega enthousiast sprong ik door de woonkamer want #MIJLPAAL. Het bewijs dat mijn kleine hulpeloze baby’tje bijna helemaal verdwenen is.

Ook begint ze (eindelijk) weer te brabbelen. De brommergeluiden die al maanden geleden onze oren uit kwamen , zijn er nog steeds maar af en toe horen we eens een ‘da – da’ of ‘wa-wa-wa’ en raar maar waar: haar gehuil klinkt ook helemaal anders dan een 2-tal maanden geleden. Pakt dat het een stuk dragelijker begint te klinken (soms toch :p ).

 

Dat ik weer eens mega trots ben op dat vrolijke kind van mij!

One Comments

  • Im not adding wobbulate in its current state as it isnt an imageboard. It is a site with image uploading but the “board” part including discussion isn’t there – there are no boards.

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.